Hans Werner Madsen

Plakat billede 2013

Grøftekanten, 82x70, Akryl

Helles Klint, 100x90, Akryl

Kirkebugten, 60x100, Akryl

Naturens signaler, 80x80, Akryl

Opstilling med rødt, 90x100, Akryl

Kontakt info:
Hans Werner Madsen
Månebakken 4
4400 Kalundborg

Tlf: 59508676

E-mail:
hanswerner@KA-NET.dk

Hjemmeside:
www.hanswerner.dk


Billedkunst/Røsnæsmalerier
Medlem fra 1983


Baggrund
Naturen er udgangspunktet i mit maleri. Begyndelsen til et røsnæsmaleri starter med en skitse på stedet. Motivet virker igangsættende, og bruges som et påskud til at nå frem til det primære: den maleriske arbejdsproces, der er motiverende i sig selv. Jeg maler, spartler, skraber mig frem til en flade, en struktur, som er afgørende for det videre billedmageri. Derudover er mit omdrejningspunkt de former, linieforløb og farver, som jeg finder i naturen. I mine malerier udgør de som regel blot et udsnit eller brudstykke af den store natur. Resultatet bliver en ommøblering af indtrykkene, hvor jeg prioriterer farveformerne til fordel for den vedtagne naturalistiske målestok.
Selv om den enkelte, genkendelige lokalitet ikke er det afgørende, er min komposition altid baseret på Røsnæs. Røsnæsnaturen er, som jeg ser den, nuanceret med stejle skrænter, bølgende marker og høje horisonter - alt sat i relief af det stærke hvide lys fra himmel og hav.
Min oplevelsesverden i form og farver kredser omkring kystformationer og markfelter sammenholdt med det skiftende vejrlig. På utallige vandreture ind over Røsnæs kommer skitseblokken flittigt i brug til kontur-rids og farvesætninger. Sådan transporteres naturens signaler i streger, farvestemninger og lysoplevelser hjem til videre bearbejdning i atelieret.

Min intension er at bruge landskabet som igangsætningsfaktor, det sete og sansede er en afgørende katalysator til billedmageriet, hvor jeg benytter naturen på min egen facon, udvælger de mest dynamiske tegn og signaler, hvorefter de omdannes i form og farve, så det passer i min billedverden.
Maleriet udvikler sig, figurer og fragmenter males ind over hinanden og dukker måske frem et nyt sted på billedfladen, hvorefter billedet selv tager over og bestemmer, hvor meget af motivet der skal med. Hvis det gule element forlanger at brede sig og skabe større plads på billedfladen, må det naturalistiske vige. Som maler benytter man det værktøj og de midler, der er i malekassen.
I de senere år har mit farvevalg på paletten ændret sig til de rene, lyse og klare nuancer, som brydes af enkelte stærke kontrastfarver, der skal få beskueren til at standse op og registrere de afsendte signaler.

For mig opstår der i mødet med naturen en særlig trang til energi - som ofte resulterer i arbejdet foran lærredet, et billede som afspejler den kraft og energi man bliver opfyldt af i mødet med naturen. At arbejde med landskabet handler ikke om at eftergøre naturen, men at sanse og omskabe det sete til
billedsignaler.

ARBEJDSOMRÅDE:
Olie- og acrylmaleri i abstrakt ekspressionistisk udtryksform.

UDDANNELSE:
Statens Tegnelærerskole, Danmarks Lærerhøjskole, Langelands Kunsthøjskole, Kunsthøjskolen i Holbæk, Århus Kunstakademi. Medlem af Kunstnergruppen Albatros og Siennagruppen.

STATSANERKENDTE CENSURERINGER:
Kunstnernes Sommerudstilling, KS-99, KS-00, KS-02, KS-03. Inviterede udstillinger: Debutantudstillingen 2000, Silkeborg Kulturhus, Vestsjællands Amts Kunstdage, Åbne atelierer - Pinsen 2003 til 2006

CENSUREREDE UDSTILLINGER I ØVRIGT:
Vestsjæll. Kunstforening Lerchenborg VK-93 og 98 til 02, Kulturfabrikken Knabstrup VK-04, Lemvig Kunstforening 93 til 97, Vestfyns Kunstforen. 94, HC Hvidovre censurerede kunstudstill. 95-02-04-06, Kunstforen. "Limfjorden", Struer 97-03-06, "Banegården" Kunst og Kultur, Aabenraa 2003-05-06.

OPHÆNGNINGER:
Amtsgården Sorø, Korsør Rådhus, Lærernes Kunstforening, Kaalund Kloster Kalundborg Kommune, Æglageret Holbæk. Endvidere forskellige kunstforeninger ved bl.a. Novo Nordisk, Asnæsværket, Statoil Raffinaderiet, Bedriftsundhedstjenesten BST og Danisco samt skoler og biblioteker.
Litteratur: Dansk Kunst 1999-2006

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 19:45

Hej Hanne
følgende kommentar er kommet på din Sienna side!
Mange hilsner
Grethe

...
10.06 | 14:18

Hej Hanne
Jeg kan ikke finde hannet@ka-net.dk.
Har du din egen hjemmeside, hvor man kan se alle dine flotte sten.
Jeg er særligt interesseret i bøgerne.
Venlig

...
18.11 | 18:51

Hej Brian
Du er velkommen til at henvende dig til Hanne Tønnesen på hannet@ka-net.dk.
Mvh. - og beklager det sene svar på din mail -
Grethe Holm Sienna gruppen

...
07.11 | 18:18

Hvor kan man købe din kunst?

...
Du kan lide denne side